Kort of lang: wanneer draag je welke jurk?

Tegenwoordig heeft bijna elke vrouw wel één of meerdere jurken in haar kast hangen. Sommige vrouwen sorteren hun jurken op basis van de kleur terwijl anderen juist naar de lengte kijken.

Het maakt niet uit tot welke categorie jij behoort maar belangrijk is dat je weet dat de lengte van een jurk een grote rol speelt. Een korte jurk dragen naar een begrafenis is natuurlijk niet aan te raden maar ook andere activeiten en evenementen hebben vaak een geheime dresscode.

Maar niet getreurd want wij helpen je graag verder. Wanneer draag je wat?

Een romantisch etentje

Ben je op zoek naar een langdurige relatie? Dan raden we aan dat je tijdens de eerste date een elegante, lange jurk draagt. Wanneer je een korte jurk draagt tijdens je eerste afspraakje kun je namelijk, zonder het zelf te willen, verkeerde signalen sturen. We mogen dan wel in de 21ste eeuw leven maar ouderwetse gedachten bestaan nog steeds.

Een charmante lange jurk is dus een beter optie voor een eerste kennismaking. Combineer dit met een mooie hoge hak om je outfit een wat elegantere toets te geven. Donkerrood, zwart (zoals: dressesonly.nl/jurken/zwarte-jurken.html) en donkerblauw zijn allemaal goede opties terwijl het dragen van felle kleuren zoals geel en roze eerder “not done” is voor een eerste afspraakje.

Een avondje uit

Ga je lekker stappen met vriendinnen? Dan is het dragen van een korte jurk vaak bij uitstek de beste keuze.

Overzicht mogelijkheden: https://www.dressesonly.nl/jurken/korte-jurken-en-jurkjes.html.

Dansen in een lange jurk kan namelijk wat ongemakkelijk zijn en zelfs tot ongelukjes lijden. Belangrijk is wel dat je erop let dat je korte jurk niet té kort is. Het tonen van je kont tijdens het dansen is namelijk allesbehalve gezellig. Probeer dus in de paskamer enkele danspasjes uit om na te gaan of je jurkje al dan niet op zijn plaats zal blijven zitten tijdens het dansen.

Een familie bijeenkomst

Een chique familie etentje? Dan is een lange jurk de beste optie.

Overzicht mogelijkheden: https://www.dressesonly.nl/jurken/lange-jurken.html.

Ga je echter gezellig met zijn allen brunchen dan kun je gerust voor een wat korter jurkje kiezen. Bij familie bijeenkomsten speelt niet enkel wat je doet ertoe maar ook wie aanwezig zal zijn. Heeft de ene een hippe, jonge oma die zelf modieus gekleed door het leven gaat, heeft de andere dan weer net een wat meer ouderwetse oma die liever zo weinig mogelijk bloot ziet.

Een dagje aan het strand

Kort of lang, aan het strand ben je op zich volledig vrij zelf te kiezen wat je wilt dragen. Een lange jurk of loszittend kort jurk zijn echter de beste opties aangezien je zo lekker de wind op je lichaam kunt voelen.  Qua kleuren zijn de opties natuurlijk ook eindeloos maar donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw raden we ten zeerste af. Als je lichte kleuren zoals geel, beige en wit draagt zul je het namelijk heel wat minder warm hebben.