Zelf gellak op je nagels doen

Jezelf een onberispelijke manicure thuis geven zonder vlekken en deuken te maken en te morsen op je bank, kan moeilijk zijn. Leren hoe je je nagels moet lakken, is echter een vaardigheid die het waard is om onder de knie te krijgen. Door het zelf te doen, kun je veel tijd besparen omdat je niet hoeft te wachten op je beurt. Je hoeft ook niet veel geld uit te geven, want je nagels laten doen zal zeker veel kosten. Als je de juiste methoden kent, kun je nail art, schone nagelriemen en zelfs Franse manicure in je eigen huis uitvoeren. Sommige mensen besluiten het heft in eigen handen te nemen en alles zelf te doen. Jij kunt ook een van hen zijn na het lezen van deze tips om je te helpen je eigen nagels te doen. Je moet er echter voor zorgen dat je voordat je begint over de benodigde apparatuur beschikt, zoals een gel nagel set en de rest. 

Begin met het aanbrengen van nagelriemolie op je nagels

Nagelriemolie voedt de droge huid en geeft je manicure een tweede leven als je nagels er slecht uitzien en je geen tijd hebt voor een volledige manicure. Er zijn veel merken nagelriemolie die je thuis kunt proberen. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in veel online winkels. Als je er geen kunt vinden of te lui bent om er een te vinden, kun je olijfolie of kokosolie proberen. Beide werken ook uitstekend als je geen nagelriemolie in huis hebt. Je hoeft maar een paar druppels rond elke nagel te wrijven om ze een onmiddellijk gerevitaliseerd uiterlijk te geven.

Gebruik nagellakremover om je nagels schoon te maken

Je moet veel tijd besteden aan het voorbereiden van je nagels om thuis een professionele manicure te krijgen. Om dit te doen, kun je beginnen met het reinigen van je nagels met een hoogwaardige nagellakremover. Het zal je helpen om je oude nagellak te verwijderen, zodat je nagels klaar zijn om opnieuw te worden gelakt met je nagellak set. Het werkt ook goed om vuil te verwijderen dat het uiterlijk van je nagels kan vervormen als je je nagels daarna niet opnieuw wilt lakken. Dit is geweldig als je natuurlijk ogende nagels wilt hebben na zoveel dagen lakken.

Zorg ervoor dat je je nagels grondig polijst

Hoewel het eenvoudig is om deze stap te negeren, vergeet het niet te doen als je een manicure wilt die salon waardig is. Als je je nagels niet polijst, zullen de natuurlijke oli├źn in je nagels zich ophopen en residu achterlaten dat je manicure zal beschadigen. Net als het poetsen van je tanden, verwijdert het polijsten van je nagels ribbels, maakt ze helderder en geeft ze een jonger uiterlijk.

Aandacht besteden aan de foundation laag is belangrijk

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat het aanbrengen van een foundation coat een van de eerste stappen is die je moet doen bij het polijsten van je nagels. Deze stap heeft een grote impact op je eindresultaat. Het werkt om je nagels te beschermen, hydrateren en afschilferen te voorkomen. Wanneer je de foundation coat aanbrengt, moet je twee volle minuten laten verstrijken tussen elke applicatie om ervoor te zorgen dat de basis maximale bescherming biedt.