De moderne kniekous voor echte mannen

De kniekous is een hoge kous die tot aan de knie het onderbeen sluit. Het lijkt een ouderwets begrip, de kniekous. En zeker als je ze aan mannen wilt verkopen. Dan hebben we het uiteraard niet over kniekousen die je draagt bij de padvinderij, voetbal, of andere sporten. Gewoon gangbare kniekousen die nog modern kunnen zijn ook.

 

Een paar regels

De reden dat je voor de kniekous zou kunnen kiezen is  om ze onder een pak te dragen. Je wilt de kuit niet zien en de kniekous bedekt deze. Er moet dan wel een mooie overgang zijn van de schoen naar de broek. Houdt er rekening mee dat de keuze van de kniekous je outfit kan maken of breken.

 

Je wilt dat ze ook passen bij de kleding die je draagt. Het is niet de bedoeling dat je dezelfde kleur kous bij dezelfde kleur schoenen moet uitzoeken, nee je zoekt de kleur sok bij de kleur van de broek of pantalon. Kies voor dezelfde kleur om het een mooi geheel te laten vormen of maak de kleur van de stropdas passend met de kleur van de sok. Dat zou dan een succesvolle combinatie moeten zijn als je ook voor kleur en contrast hebt.

 

En bedenkt dat hoe ruwer de outfit, de langer de kniekous moet worden. Draag je bijvoorbeeld laarzen, dan heb je niet zoveel aan een korte sok. Dan ga je voor de kniekous!

 

Waar op letten

Zeker met kniekousen wil je dat ze lekker zitten en niet constant naar beneden glijden. Je wilt ook niet hebben dat ze om je kuit heen gaan draaien bij iedere stap die je zet. Blaren wil je al helemaal voorkomen. Let dus op de volgden zaken bij het uitkiezen van de kniekousen:

 

  • Zitten ze comfortabel
  • Van welk materiaal zijn ze gemaakt
  • Heb je de juiste maat en kleur
  • Hoe intensief ga je ze dragen

 

De mode veranderd constant. Het ene moment vallen de broeken en pantalons wijdt en is lang in de mode. Het andere seizoen gaan ze weer naar een strakker en korter model toe. Met kniekousen kun je hierop inspelen. Dan valt er nooit blote huid te zien.

Een uitstekend merk dat voldoet aan alle condities is het Duitse Falke. Bekijk hier een aantal van de modellen.

 

Shoppen via internet

Bij veel websites krijg je uitleg over de sok: van welk materiaal ze gemaakt zijn, waar je ze bij kunt dragen, de comfort. Check bijvoorbeeld de website van falke.com, hemdvoorhem.nl, sevensocks.nl, herensokken.nl. Webshops die weten waar ze het over hebben en je graag het beste willen laten dragen!