Let’s get the party started!

Ben je uitgenodigd voor de bruiloft van een van je vrienden dan is de keuze van kleding heel belangrijk. Het laatste wat je wilt is met je outfit  de show stelen of erger nog: dezelfde kleur dragen als de bruid! Het vergt dus wat voorbereiding en navraag om tot de juiste kledingkeuze te komen. Zeker als het niet gaat om een goede vriend,  maar om een naast familielid. Een leuke outfit uitkiezen is dan echt niet gemakkelijk.

 

Als je eenmaal weet wat er op de bruiloft van je verwacht wordt en welke rol je eventueel gaat spelen, dan kun je naar aanleiding van je kledingkeuze de rest gaan bepalen: welke accessoires ga ik erbij dragen, welke make up ga je opdoen en wil je matchen met je partner? Ondanks dat je niet de show wilt stelen betekend dat niet dat je niet op kunt vallen. Als dat je doel is, ga dan voor een opvallend accessoire of opvallende schoenen.

 

Vooruit plannen

Wat belangrijk om te weten is, in welk seizoen valt de bruiloft? Gelukkig weten we vaak al ruim van tevoren wanneer de bruiloft is dus dat geeft ons tijd om over bepaalde essentiële dingen na te denken. Naar aanleiding van deze informatie kun je alvast bedenken welke jurk je gaat uitkiezen:

 

  • Lange of korte mouw
  • Klassiek of casual
  • Lang of kort model
  • Kleur

 

Nadat je officieel bent uitgenodigd, de kaart heb je inmiddels ontvangen, dan wordt het serieus. Als het goed is heb je in je hoofd wat je wilt, toch? Tijd om te gaan shoppen!

Complete overzicht: https://www.dressesonly.nl/jurken/bruiloft-gast/bruiloftsjurken.html.

 

Op zoek naar de juiste jurk

Shoppen is leuk, opzoek naar de droomoutfit. En dan kom je erachter dat je wel heel veel leuks ziet. Er is ook wel heel veel keus:

 

  • Vintage jurk – een jurk met vaak een bloemenprint. Geeft een jaren vijftig look. Makkelijk om in te dansen vanwege de plooien in de onderkant van de jurk. En bij deze stijl kun je makkelijk je make up en accessoires aanpassen (nl).
  • Tramontana jurk met kant – deze jurk bestaat uit twee lagen met doorschijnend kant in gebloemd design. De ondoorzichtige voering maakt de jurk geschikt voor sjieke gelegenheden dus met een paar mooie hakken eronder en je bent klaar voor de bruiloft! (nl/merken/tramontana.html)
  • Bodyflirt – Een romantische jurk met satijnen lint in de taille en in de fijne plooitjes (nl).

 

Het feest

Als de dag is aangebroken, dan heb je ongetwijfeld een jurk uitgekozen waar jij je lekker in voelt. Of als  je echt niet kon kiezen, dan draag je overdag de casualjurk en ’s avonds de onweerstaanbare galajurk! En dan is het alleen nog maar genieten en feestvieren!