Wat is een shopper tas? En hoe gebruik je deze?

Shopper tassen zijn vanwege hun eenvoudige veelzijdigheid en gebruiksgemak nu een behoorlijk functionele accessoire geworden. Deze tassen kunnen niet alleen simpel gepersonaliseerd worden, maar je kunt zo ook handig met het milieu rekening houden.

De eigenschappen van een shopper tas

Een shopper is gewoon een grote tas die zeer geschikt is om veel spullen in te vervoeren. Het heeft een grote opening aan de bovenkant. Deze handige draagtas van katoen, canvas of polyester heeft twee parallelle handvatten aan weerszijden om de tas aan vast te houden.

Het belangrijkste doel van een shopper tas is om de tas tijdens de drukke shopping dagen te gebruiken of er boodschappen mee te doen. Een canvas draagtas is van een duurzaam geweven materiaal gemaakt, dat ook wel voor zeilen, tenten, rugzakken en andere items gebruikt wordt. 

De voordelen van de shopper tas

Een groot voordeel van een effen katoenen shopper tas is, met haar herbruikbaarheid, onder meer de positieve impact op het milieu. Een ander voordeel van katoen is het feit dat het buitengewoon goed een print vasthoudt. Dit maakt deze tassen bedrukken vrij simpel. Om het zo naar wens te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een eigen logo of patroon aan een shopper tas toevoegen of er gewoon een eenvoudige tekst op laten drukken.

Hoe deze tas te gebruiken

De meeste personen die voor een shopper tas kiezen, zijn op zoek naar een mix van mode en bruikbaarheid. Er zijn dan ook veel manieren om een shopper te gebruiken. Natuurlijk zijn ze geweldig om in het weekend op je mini (shopping) avonturen mee te nemen. Of er spullen mee naar het kantoor te vervoeren.

Maar je kunt het uiteraard op veel andere manieren gebruiken. Een stevige canvas shopper tas is bijvoorbeeld een perfecte plek om al je nood voorwerpen in jouw auto in op te bergen. Of om kleding voor een ander seizoen in te bewaren. Of het ordenen van jouw schoeisel. Het is bovendien de perfecte tas voor een trip naar de sportschool, het strand of het zwembad.

Een milieuvriendelijke tas

Zowel de canvas als katoenen shopper tassen staan erom bekend goed voor het milieu te zijn. Dit omdat het materiaal van deze stoffen van hernieuwbare bronnen afkomstig is. De tassen zelf zijn biologisch afbreekbaar als het de hoogste tijd ervoor is om ze weg te doen.

Maar het meest milieuvriendelijke aspect van deze uiterst betaalbare tas komt voort uit de herbruikbaarheid ervan, waardoor je voor het gebruik van de schadelijke plastic zakken behoed wordt. Zakken die zich elk jaar weer op de bodem van veel stortplaatsen verzamelen. Dus neem vanaf nu ook jouw eigen shopper tas mee, want dat spaart veel toxisch materiaal uit eenmalige tassen.