Unieke horlogemerken in het middenklasse segment

De kans is groot dat je het liefst rondloopt met een Breitling, Rolex of Patek Philippe, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Uiteraard betaal je bij een horloge van kwaliteit niet alleen voor het merk maar ook voor het vakmanschap. Echter betekent het niet dat je voor minder geld geen horloge van kwaliteit kan krijgen. Ook met een relatief laag budget vind je al een mooi horlogemerk van niveau. 

Quartz uurwerken 

Neem een voorbeeld aan een Citizen Horloge. Een horlogemerk wat is opgericht in de jaren 80. Het merk heeft zijn bekendheid te danken aan de zogeheten ‘Quartz uurwerken’, oftewel de eerste ontwerpen met batterijen. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de bekendste horlogemakers op het gebied van innovatie. De horloges draaien op oplaadbare Eco-drive batterijen. De horloges beginnen pas te draaien zodra het zonlicht aanwezig is. Het voordeel van deze batterijen is dat ze hierdoor nooit vervangen hoeven te worden. Naast het Eco-drive systeem is Citizen het eerste merk dat duikhorloges produceert met een dieptemeter.  

Naast de efficiëntie van de uurwerken focust het Japanse merk zich ook op het uiterlijk van haar horloges. Het sportieve en stijlvolle design zorgt voor een luxueuze look. De horloges van Citizen zijn zowel voor heren als dames verkrijgbaar. De modellen vind je in stalen, leren en titanium uitvoeringen.  

De eerste elektronische, digitale uurwerken 

Wellicht een bekende naam voor de horlogekenner: het Pulsar horloge. Bekend om haar hoge kwaliteit en betaalbare prijs. In 1972 brengt Pulsar het allereerste horloge op de markt. Het uurwerk staat bekend om het eerste elektronische, digitale horloge dat op de markt is gebracht. 4 jaar later volgt er een samenwerking met Seiko, waarna er een verschillend scala aan nieuwe ideeën worden gelanceerd. Bijvoorbeeld uurwerken met een rekenmachine of collecties enkel bestaande uit kwartshorloges.  

Door de onderscheidende designs, technieken en materialen bouwt Pulsar wereldwijd een betrouwbare naam op. Het voordeel is dat de horloges ontworpen zijn voor het middenklasse segment, wat weer gunstig is voor je portemonnee! Nu ruim 40 jaar verder blijven de grensverleggende designs voor Pulsar horloges de leidraad om zich te kunnen onderscheiden.